Spring over navigation.
Hjem  

PRESSEMEDDELELSE

7. august 2015
Af: Anja Valhøj, Direktionskonsulent

Hjælp os med at måle mobildækningen i hele kommunen

Vordingborg Kommune er i gang med at kortlægge mobildækningen i kommunen via en app til mobiltelefonen. Nu beder kommunen borgerne og virksomheder om hjælp.

Et stabilt mobilnet og hurtige internetforbindelser er blevet en grundforudsætning for vækst i vores samfund og har stor betydning for, om man kan fastholde og tiltrække borgere og virksomheder til kommunen og til at styrke erhvervslivet og skabe vækst og beskæftigelse.

Desværre oplever mange borgere og virksomheder i Vordingborg Kommune dårlig mobildækning og langsomme internetforbindelser.

”Selvom mobilselskabernes dækningskort viser, at hovedparten af kommunen er dækket med gode forbindelser, er det ikke det borgerne eller virksomhederne oplever i praksis. Terræn, bygninger, skove og andre forhold gør, at en mobilmast ikke rækker så langt i virkeligheden som på papiret. Derfor er det nødvendigt at få overblik over den reelle dækning og ikke bare den teoretiske. Det har vi brug for, til at kunne tage dialogen med mobilselskaberne og for at kunne målrette vores indsats de steder, det gavner mest”, siger Borgmester Knud Larsen.

Vordingborg Kommune er derfor gået i gang med at kortlægge mobildækningen i kommunen. Det sker ved hjælp af et program, kaldet Mobilog, som installeres på mobiltelefonen, og som automatisk registrerer signalstyringen på et givet sted.

Men for at få et så fyldestgørende billede som muligt fordelt på hele kommunens geografi beder kommunen nu borgerne om hjælp. Læs mere om hvordan du installerer Mobilog og følg med i kortlægningen på vordingborg.dk under ”Erhverv”/”Mobil og bredbånd”.

Mobilog virker desværre kun på smartphones/tablets med Android styresystem og dermed ikke på iphones/ipads. Kommunen er opmærksom på, at der derved er en del borgere, der ikke kan hjælpe, fordi de har en iphone.

”Selvfølgelig har borgere forskellige telefoner og forskellige teleselskaber, men vi må benytte de værktøjer, vi har til rådighed lige nu, og selvom det måske ikke giver det fulde billede, så giver det et rigtigt godt overblik over hvordan dækningen er. Derfor håber jeg, at rigtigt mange borgere vil deltage, så vi kan få et ordentligt beslutningsgrundlag for kommunens indsatser,” siger formanden for Erhvervsudvalget Asger Diness Andersen.

Allerede nu er der dog et vist overblik, da administrationen i efteråret 2014 opfordrede kommunens medarbejdere til at installere Mobilog.

”Vi har lige nu omkring 277.000 målinger, som desværre som forventeligt viser en ret begrænset dækning i store dele af kommunen. Der skal selvfølgelig langt flere målinger til for at være et validt datagrundlag, som vi som politikere kan træffe beslutninger på og føre dialog med mobilleverandørerne om, og derfor håber vi på borgernes hjælp, slutter Asger Diness Andersen.

For uddybende information kontakt venligst:
Borgmester Knud Larsen, tlf: 21 27 21 58, mail: borgmesteren@vordingborg.dk
Formand for Erhvervsudvalget Asger Diness Andersen, tlf 20 13 90 40, mail: adandersen@vordingborg.dk
Udviklingsdirektør Jan Michelsen, tlf. 51 42 03 10, mail: janm@vordingborg.dk